Vesti

Kako je to izgledalo prošle godine?

18.02.2022.

Jedan od izazovnijih i uzbudljivijih događaja, koji se odigrao prošle godine pod nazivom AIBG je doneo pregršt nezaboravnih uspomena i kvalitetnog druženja sa veoma ambicioznim i autentičnim takmičarima, koji su svojim znanjem i trudom doprineli da ceo projekat bude uspešan i osvojili vredne nagrade. Na sledećim slikama možete videti delić atmosfere:

Pobednički tim AIBG-a:

Šta su to imali da kažu neki od organizatora prošlogodišnjeg AIBG-a? 

“Organizovati prvi događaj uživo, a da mora da prati aktuelne mjere pandemije je bio izazov sam po sebi. Ako na to dodamo da je u pitanju događaj koji će se po prvi put organizovati u našoj organizaciji, ulazimo u novu dimenziju. Bilo mi je neizmjerno drago da, kao tadašnji koordinator za odnose sa kompanijama vidim da kompanije nisu zaustavile svoju ekspanziju. Čak, veliki broj njih se i širio zahvaljući remote radu. Kao neko iz tima ko je bio tu na samim počecima vjerujem da će jednog dana AIBG biti takmičenje po kojem će, ne samo BEST kao organizacija, već i sam Univerzitet biti poznat!” - Boban Danilović (koordinator za finansije)

“Nezaboravnih 24 časa u kojima od adrenalina, razgovora i dobre energije zaboraviš da ti se spava.” - Anđela Mišković (koordinator za odnose s javnošću i dizajner zadatka)

“Projekat AIBG za mene predstavlja jedan od najvećih izazova s kojima sam se suočila, ali sada posle skoro godinu dana od uspešnog završetka, zasigurno mogu reći da je najdraži izazov od svih. Svaki korak na putu do realizacije svakom od nas iz tima doneo je iskustvo, naveo da u sebi pronađemo veštine koje nismo ni znali da posedujemo pomerajući granice svojih mogućnosti. Pošto smo prvi put organizovali ovaj projekat, optimizam i vera u uspeh su morali da nadjačaju svaku sumnju i nesigurnost. Na kraju smo svi prisustvovali prelepom projektu i s ponosom možemo da kažemo da smo započeli novu tradiciju organizovanja ovog projekta.” - Nataša Laković (glavni organizator)

“To je bila avantura u koju sam se najviše plašila da se upustim, ali koja mi je najviše značila u svom ličnom razvoju što se tiče BEST-a. Moja prva pozicija kao član CT-a na projektu koji se organizuje po prvi put bila je veoma izazovna. Ali tada sam shvatila zapravo kolike su naše mogućnosti kao studenata, samo ako imamo dovoljno motivacije i snage da sprovedemo sve svoje ideje u delo. Stekla sam mnogo novih prijatelja, novih poznanika i korisnih znanja, a što je podjednako bitno, priredili smo učesnicima jedno nezaboravno iskustvo.” - Aleksandra Marković (logističar)

“Na našem univerzitetu ne postoji ništa slično ovom takmičenju koje okuplja studente AI-a i koji imaju želju da se pokažu i izdvoje kao najbolji u ovoj oblasti. Ceo događaj traje samo 24 sata, ali to vreme proleti u očima takmičara koji se bore da naprave pobedničkog AI bota. Iako na kraju samo jedan tim odnosi titulu pobednika, svi učesnici AIBG-a sa sobom kući ponesu jedno neprocenjivo iskustvo. Drago mi je što sam prošle godine imao priliku da budem deo ovoga i verujem da će ove godine događaj biti još uzbudljiviji!” - Stefan Ostojić (koordinator za učesnike)

“Kao deo tima koji organizuje ovo takmičenje, imao sam priliku da dosta usavršim sebe kroz nove i izazovne situacije. Vođenjem tima koji pravi igricu, imao sam priliku da zajedno sa kompetentnim članovima radim na projektu, koji ima stvarnu primenu.  Sve u svemu, AIBG je nezaboravno iskustvo, koje predstavlja izazov, kako za organizatore, tako i za učesnike.” - Aleksandar Gajić (koordinator za zadatak)

AIBG 2023 • Brought to you with ❤ by BEST Novi Sad
arrow-left