Vesti

Par reči od organizatora

27.01.2021.

Hakaton je takmičenje koje se iz godine u godinu sve više popularizuje u svetu. Sa razvojem IT industrije zainteresovanost za ovo takmičenje je rasla i među studentima Univerziteta u Novom Sadu. Pozitivan odziv koji je dobijen prilikom organizovanja AIBG-a u Zagrebu i Beogradu, podstakao je i BEST Novi Sad da se uključi u realizaciju istog.

Svaki projekat je priča za sebe. Jedno novo iskustvo, jedan novi doživljaj. Tako je i sa AIBG-om. Svaka BEST grupa ga sprovodi na sebi svojstven način. Iako se odmah ne uviđa bilo kakva povezanost, može se reći da ono što nas spaja su utisci koje nosimo, timski rad i naravno želja da se projekat opet organizuje. Nekoliko meseci planiranja i rada na realizaciji takmičenja su samo jedan deo našeg BEST iskustva i shodno tome pitali smo prošlogodišnje organizatore AIBG-a u Beogradu da nam kažu šta je za njih predstavljao ovaj projekat i evo šta je tom prilikom poručio Bogdan Kostić, glavni organizator iz lokalne best grupe Beograd:

,,AIBG je jedinstveno iskustvo koje te tera da pomeraš svoje granice i vidike, razvija inženjere i podstiče kreativnost. Spoj sveta veštačke inteligencije i gejminga pruža jedinstven doživljaj i za takmičare i organizatore - savršeni spoj rada i uživanja. Bila mi je čast predvoditi tim koji je organizovao ovaj projekat, i sa divnim ljudima  stvorio nešto što prepoznaju studenti, kompanije i fakulteti. Svaka duga noć ima svoju posebnu čar i drago mi je da sam bio deo toga!”

Takođe kako smo i sami deo AIBG-a prenosimo vam utiske našeg glavnog organizatora Nataše Laković iz lokalne best grupe Novi Sad:

,,AIBG je projekat koji naša lokalna grupa organizuje prvi put i to je razlog više za entuzijazam i intenzivan rad u proteklih nekoliko meseci. Ono što ovaj projekat izdvaja od naših ostalih projekata jeste tema koja je posvećena veštačkoj inteligenciji kao jednoj od najzanimljivijih oblasti za studente tehničkih nauka. Programerski izazov za takmičare kreira poseban tim naših članova koji se trudi da ovo takmičenje bude zabavno, ali i edukativno. Zaista je zadovoljstvo raditi na ovakvom projektu i imati tim ljudi oko sebe koji željno iščekuje 24-časovni maraton kao konačnu realizaciju rada. Nadamo se da će i studenti zavoleti ovaj projekat barem delom koliko smo mi”.

Ukoliko do sad niste bili sigurni da li da se prijavite, nadamo se da smo vas ubedili.  

Datum otvaranja prijava je 01.02.2021. 

Vidimo se na AIBG-u 2021 u  Novom Sadu!

Nordeus kao platinasti sponzor AIBG-a 2021

Realizacija projekta AIBG 2021 u Novom Sadu podržana je od strane kompanije Nordeus u vidu platinastog sponzorstva.

Read More
Eryce kao zlatni sponzor AIBG-a 2021

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će kompanija Eryce AG kao zlatni sponzor podržati AIBG 2021 u Novom Sadu.

Read More
HTEC kao platinasti sponzor AIBG-a

Održavanje AIBG-a 2021 u Novom Sadu, ne bi bilo moguće bez pomoći sponzora. Kompanija HTEC nam je ukazala čast i odlučila da podrži naše takmičenje u vidu platinastog sponzorstva.

Read More
Otvorene su prijave za AIBG 2021

Zanima te programiranje i pritom voliš da rešavaš izazove na polju istog? Ako je odgovor potvrdan, onda je ovo pravo takmicenje za tebe.

Read More
Par reči od organizatora

Hakaton je takmičenje koje se iz godine u godinu sve više popularizuje u svetu. Sa razvojem IT industrije zainteresovanost za ovo takmičenje je rasla i među studentima novosadskog univerziteta. Pozitivan odziv koji je dobijen prilikom organizovanja AIBG-a u Zagrebu i Beogradu, naveo je i BEST Novi Sad da se uključi u realizaciju istog.

Read More
Šta je AIBG i kako je nastao?

AIBG (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko takmičenje koje se bazira na primeni znanja iz oblasti veštačke inteligencije. Prvi put je održano 2015. godine u Zagrebu od strane udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Zagreb, a na incijativu BEST Beograd stiže i u Srbiju. [...]

Read More
Pratite nas na društvenim mrežama: 
Prijavi se
Brought to you with 💙 by BEST Novi Sad
arrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram