Radionice

11. i 12. mart 2021.

Radionice 11.05.2024.

From Concept to Cash: A Blueprint for Tech Entrepreneurs.
11. i 12. mart 2021.
Join us for a transformative session, "From Concept to Cash: A Blueprint for Tech Entrepreneurs," where you will journey through the essentials of transforming a raw idea into a profitable business. Tailored for budding tech entrepreneurs, this talk dives into validating your audience and market, refining your product, and striking a balance between following your instincts and making data-driven decisions. Discover actionable strategies and insights to confidently take the next steps in your entrepreneurial journey.
By the end of this session, participants will be able to:
- Identify and Validate - Learn techniques to effectively identify and validate your target audience and market potential early in the entrepreneurial process.
- Develop and Refine - Understand the fundamentals of iterating product design based on user feedback and market demands.
Balance Intuition and Data - Gain insights on how to balance gut instincts with analytical decision-making in crucial business scenarios.
- Strategize for Growth - Master the art of planning and executing growth strategies that are adaptable and resilient in the face of challenges.
- Actionable Next Steps - Equip yourself with a clear set of actionable steps to move from concept to initial cash flow, ensuring a strong foundation for your business.
André van Kempen
14:00-15:30
Imposter syndrome
11. i 12. mart 2021.


Ako ste se ikada osetili kao da ste dobili više nego da ste zaslužili, da Vas ljudi smatraju većim nego što zaista jeste i zbog toga sebe smatrate prevarantom. Kroz kombinaciju diskusija, ličnih refleksija i praktičnih vežbi, učesnici ove radionce će naučiti kako da prepoznaju ove osećaje, kako da se suprotstave mislima koje dovode u pitanje njihove sposobnosti i kako da razviju lične alate za izgradnju samopouzdanja u akademskom i privatnom životu, kao i poslovnom životu.

Vesna Laković Van Kempen
16:00-17:30

Radionice 12.05.2024.

Veštačka inteligencija u svetu video igara
11. i 12. mart 2021.
Jovana Dimitrijević je završila studije softverskog inženjerstva na ETF-u i trenutno je zaposlena kao AI inženjer u Football Engine timu u Nordeus-u.
Cilj radionice je upoznavanje sa osnovama oblasti veštačke inteligencije sa primenom u gejming industriji. Kroz radionicu učesnici će imati priliku da kroz već pripremljenu video igru razviju nekoliko agenata veštačke inteligencije koji se međusobno takmiče i bore u samoj 2D igri.
Jovana Dimitrijević
AI inženjer u Football Engine timu u Nordeusu
11:00-12:30
Uvod u računarsku viziju
11. i 12. mart 2021.
Dobrodošli na radionicu "Uvod u Računarsku Viziju s PyTorchom"!

Ova dinamična sesija pruža praktično iskustvo u radu s računarskom vizijom, uz upotrebu popularnog alata PyTorch.

Treniraćemo modele računarske modele, sve na licu mesta zajedno sa Pavlom, master studentom na smeru Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije. Pavle je trenutno zaposlen kao Machine Learning inženjer u Symphony-u i ovogodišnji je kreator igrice za AIBG v4.0.

Pridružite nam se i uplovite u svet računarske vizije!
Pavle Glušac
13:00-14:30
Panel diskusija na temu Sora
11. i 12. mart 2021
 Boban Poznanović
Moderator
 Mia Vujović
 Karlo Balla
 Mina Gašić

Najnoviji Open AI-ov model Sora koji pretvara tekst u video još uvek nije dostupan široj javnosti, ali je itekako doneo burne reakcije među ljudima. Pored toga što je izuzetno moćniji od bilo kojih drugih alata sličnih njemu, on sa sobom donosi i mnogo etičkih dilema i strahova od zloupotrebe. Ovo su samo neke od tema o kojima ćete moći da čujete na prvoj panel diskusiji u Srbiji na ovu temu koja će se održati u sklopu AIBG-a.
15:00-16:00
Veštine pregovaranja
11. i 12. mart 2021.
Koji je najlakši i najbrži način da više zaradite, odnosno da više uštedite novca? Odgovor je jednostavan - da pregovarate. Pregovaranje je veoma jednostavan način da budemo uspešniji u svom poslu, ali samo pregovaranje nije jednostavno i ne treba ga olako doživeti, već mu pristupiti strateški.

Svi mi skoro svakog dana pregovaramo a da toga i nismo svesni. Samim tim i retko ko od nas prolazi adekvatnu obuku u vezi toga kako uspešno pregovarati.

Pregovaranje je prisutno u brojnim situacijama – prilikom kupovine stana, automobila, razgovora za posao ili sklapanja posla. Pregovaranje je komunikacija u kojoj dve strane, suprotstavljenih interesa pokušavaju da dođu do rešenja prihvatljivog za obe strane.

Bilo da ste menadžer koji želi da uspešnije pregovara sa svojim kolegama i saradnicima, bilo da se bavite prodajom ili da vodite svoj biznis, veštine pregovaranja vam mogu biti od velike koristi na vašem putu ka uspehu.

Teme koje se obrađuju na radionici:
Šta je pregovaranje
Ciljevi pregovaranja
Koraci u pregovaranju: priprema i izvođenje pregovaranja
Model za vođenje pregovaranja: izgradnja odnosa; razumevanje; analiza motivacije; dogovaranje; sporazum
Tehnike psihološkog uticaja na suprotstavljenu stranu
Dejan Živković
16:20-17:50
AIBG 2024 • Brought to you with ❤ by BEST Novi Sad