Vesti

Šta je AIBG i kako je nastao?

14.01.2021.

AIBG (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko takmičenje koje se bazira na primeni znanja iz oblasti veštačke inteligencije. Prvi put je održano 2015. godine u Zagrebu  od strane udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Zagreb, a na incijativu BEST Beograd stiže i u Srbiju. Ove godine BEST Novi Sad će prvi put imati tu čast da organizuje AIBG takmičenje.

AIBG 2021 će se održati 11. i 12. marta u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Pravo učešća na takmičenju imaju svi studenti fakulteta u Novom Sadu. Takmičenje je ekipno, timovi se sastoje od 3 do 4 člana i koncipirano je tako da učesnici imaju 20 sati za osmišljavanje sopstvenih modela i algoritama koji će predstavljati rešenje izazova, tj. igrice. Svi učesnici pre samog početka dobijaju dokument sa definisanim pravilima i API-em igre, dok je izbor tehnologije ostavljen učesnicima.

Za implementaciju koda mogu se koristiti programski jezici: C++, C#, Python, Java i JavaScript. Po završetku izrade modela, isti će biti testirani putem međusobnog nadmetanja ekipa, koje traje sve dok jedan od timova ne ostvari uslove za pobedu. Odabir ekipa za međusobne duele se vrši putem žreba.

Ovo takmičenje pruža šansu studentima da testiraju svoje znanje iz oblasti veštačke inteligencije u sklopu ekipnog nadmetanja sa njihovim pametnim botovima. Pored izazovnog zadatka, nudimo im i priliku da stupe u kontakt sa prestižnim kompanijama iz ove oblasti. Za najbolje plasirane timove biće obezbeđene vredne nagrade, kako novčane, tako i robne.

AI is a  core, transformative way by which we’re rethinking how we’re doing everything.

Sundar Pichai, Google CEO

Detaljnije o pravilima samog takmičenja možete pročitati na stranici pravila takmičenja.

Nordeus kao platinasti sponzor AIBG-a 2021

Realizacija projekta AIBG 2021 u Novom Sadu podržana je od strane kompanije Nordeus u vidu platinastog sponzorstva.

Read More
Eryce kao zlatni sponzor AIBG-a 2021

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će kompanija Eryce AG kao zlatni sponzor podržati AIBG 2021 u Novom Sadu.

Read More
HTEC kao platinasti sponzor AIBG-a

Održavanje AIBG-a 2021 u Novom Sadu, ne bi bilo moguće bez pomoći sponzora. Kompanija HTEC nam je ukazala čast i odlučila da podrži naše takmičenje u vidu platinastog sponzorstva.

Read More
Otvorene su prijave za AIBG 2021

Zanima te programiranje i pritom voliš da rešavaš izazove na polju istog? Ako je odgovor potvrdan, onda je ovo pravo takmicenje za tebe.

Read More
Par reči od organizatora

Hakaton je takmičenje koje se iz godine u godinu sve više popularizuje u svetu. Sa razvojem IT industrije zainteresovanost za ovo takmičenje je rasla i među studentima novosadskog univerziteta. Pozitivan odziv koji je dobijen prilikom organizovanja AIBG-a u Zagrebu i Beogradu, naveo je i BEST Novi Sad da se uključi u realizaciju istog.

Read More
Šta je AIBG i kako je nastao?

AIBG (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko takmičenje koje se bazira na primeni znanja iz oblasti veštačke inteligencije. Prvi put je održano 2015. godine u Zagrebu od strane udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Zagreb, a na incijativu BEST Beograd stiže i u Srbiju. [...]

Read More
Pratite nas na društvenim mrežama: 
Prijavi se
Brought to you with 💙 by BEST Novi Sad
arrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram